Bildextra; – Det här är årets höjdpunkt!

Under många år har PGA i Sverige bjudit in till PGA Junior Pro Am för en lagtävling där ungdomarna spelar lag tillsammans med sina tränare. Spelare som Ludvig Åberg, Maja Stark, Linn Grant, Louisa Carlbom och Simon Hovdal har alla älskat den dagen på året de fått spela med sina coacher.
– Det här en av de roligaste dagarna på hela året, det är fröjd att göra det här, sade Nicholas Blomqvist, tränare på Haverdal utanför Halmstad.

Grattis Gräppås – laget med Elias Jach, Elliot Cornelius, Julia Backlund och Sofia Edman tog en av platserna till den stora riksfinalen. Här hittar du resultaten.

Lagen som kvalat in till distriktsfinalen kommer bland annat från Ringenäs, Borås och klubbar i närområdet. Tjejer och killar, yngre och något äldre en härlig blandning.
– Det är inte ofta man kommer ut och spelar med sina egna juniorer, säger Nicholas Blomqvist, Pro på Haverdal och berättar vidare hur kul det är.

Briljant bunkerslag av Nicholas Blomqvist bländade publiken. Foto: John Skoglund

Tävlingen spelades under torsdagen ett knappt dygn efter de kraftiga skyfallen som gjorde onsdagen till en väldigt blöt tillställning.
– Det är väldigt fint och greenerna går snabbt, säger Theo Siivola, innan de knallar upp till sjunde tee för att fortsätta dagen.

De som spelade tävlingar för 15 år sedan mötte även då tävlingsgurun Bror Andreasson. 
Foto: John Skoglund

Det borde finnas en sport i de olympiska spelen som heter tävlingsarrangemang. Då hade Bror Andreasson tagit två solklara guld. I grenarna antal arrangemang och i grenen väl utförda arrangemang.
– Det är kul men det är också att det behövs någon som gör det och det är rätt enkelt för mig att göra det, säger Bror Andreasson lika självklart som att det finns sand i en bunker.

Vad betyder mötet med ledare och spelare?
– Det är kanonkul och sådan här tävling är ju en av de mest trivsamma tävlingarna. Här spelar juniorer och tränare i lugn och ro och man spelar för att det är kul. Andra tävlingar kan vara mer allvarsamma.

Det finns många eldsjälar på Gräppås GK som undertecknad vill tacka och där är Bror Andreasson verkligen en sådan – tack!!!

Bilder:

I galleriet längst ner kan man förstora bilderna.

Gänget från Haverdal innan första slaget på tee 1. Marcus Hjortmarker, Kristian Söderström Malmborg, Emma Claesson. Foto: John Skoglund

Anders Claesson spelar en ”layup” på hål 2. Lagkompisen Josefin Edvardsson ligger redan bra placerad. Foto: John Skoglund

Anders Claesson hämtar uppslagen torv medan Walter Arvidsson planerar klubbval inför sitt slag. Foto: John Skoglund

Promenad på Gräppås GK. Matheo Lexén, Thea Sellman, Marcus Warenius och Charlie Lundkvist. Foto: John Skoglund

Tjejsatsningen på Gräppås ger resultat och massa glädje. Här är det Maria Magnusson, Julia Backlund, Josefine Edvardsson, Sofia Edman och Thea Sellman som ställer upp för en bild innan de ska ut och spela PGA Junior Pro Am Foto: John Skoglund

Forsgården var så klart på plats med lag. Här ser vi Lova Askerdal, William Klingenstierna, William Ekblad och Albert Petersson. Foto: John Skoglund

Johanna Söderström besökte tävlingarna. Gräppåsprodukten som från första augusti är ny klubbchef på Forsgården. Foto: John Skoglund

Theo Siivola från Haverdal pitchade läckert över bunkern vid sjätte green. Foto: John Skoglund

Utanför Halmstad ligger Haverdals fina golfbana. Här ifrån kommer Theo Siivola, Nicholas Blomqvist, Malte Falkström och Nellie Karlsson. Foto: John Skoglund

Max Sellman, en av många lovande juniorer på klubben puttar upp för kullen på hål sex. Foto: John Skoglund

Max Sellman, Martin Bengtsson Bodén och Albin Knabe hade en kul dag. Foto: John Skoglund

Gräppås, grönt och vackert med ett inspel 135 meter kvar står en Gräppåsprofil. Sofia Edman. Foto: John Skoglund

Nyblivne banrekordinnehavaren på Sjögärde. Vår Elliot Cornelius. Foto: John Skoglund

Sofia och Elliot i samspel på Gräppås GK under PGA Junior Pro Am 2024. Foto: John Skoglund

Sofia Edman, Julia Backlund, Ellior Cornelius och Elias Jach. Foto: John Skoglund

Bollen har precis skjutits iväg från Josefin Edvardsson. Foto: John Skoglund

Markus Svensson, Josefin Edvardsson, Walter Arvidsson och Anders Claesson. Foto: John Skoglund