Lagtävlingar

Att få känna glädjen av att spela i lag med sin klubb är ett mycket roligt sätt att utveckla sitt golfspel, träffa kompisar och börja tävla utanför hemmaklubben, både på distrikts- och nationell nivå. Nedan har vi samlat information om några av de vanligaste lagtävlingarna.

Kungsbacka Junior Tour

Kungsbacka Junior Tour är en lagtävling där Gräppås, Forsgården, Kungsbacka och Särö möter varandra i fyra deltävlingar under säsongen på respektive lags hemmabana för att under lättsamma former tävla om den stora vandringspokalen. Varje lag består av åtta spelare (fyra A klass och fyra B klass) och spelas som tvåmanna scramble.

Göteborg Golf Cup (GGC)

Göteborgs Golf Cup (också kallad golfens Gothia Cup) spelas under fyra dagar i augusti och har genom åren lockat till sig lag från hela Sverige. Spelformen är fyrboll med reducerat spelhandicap över 9 hål på sex olika banor i Göteborgsområdet. Cupen inleds med en rolig invigning på Hills och det ordnas grill och golfkväll på World of Golf för spelare, ledare, föräldrar och syskon. Finalen spelas på gemensam bana med avslutning och prisutdelning.

JSM Klubblag

JSM är det årliga svenska juniormästerskapet för klubblag som avgörs genom fyra omgångar under säsongen med start på regional nivå. De fyra klubbar som tar sig till finalspelet gör upp om SM-titeln i Spanien. Spelformen är mixad foursome, valfri foursome, flicksingel, pojksingel med undantag av slutspelet som spelas som slagspel.

Samtliga anmälningar görs via Junior och Elitkommittén, som även ansvarar för att anmäla de lag som ska tävla för klubben.