Framgångar för Gräppåsgolfare – banrekord på Sjögärde

Gräppås spelare representerar sin klubb med den äran runt om i landet och Europa. Under senaste veckan har massvis med spelare tävlat, haft väldigt kul och slagit många bra slag. Elliot Cornelius slog till med nytt banrekord på Sjögärde GK. Louisa Carlbom var med och slogs i toppen på proffstouren.

Till Bjärehalvön reste hela tolv spelare med ett glatt supportergäng för tävling över fyra dagar med spel på Åkragården, Bjäre, Torekov och Båstad.

– Vilket väder, vilka banor och vilket härligt gäng från Gräppås, berättar ledare Frida. Hon berättar vidare att Åkragården bjöd på en lurig vind.

– På Bjäre GK fick vi finbesök av Anders och Sofia, avslutade Frida och när de sammanlagda resultaten var räknade hade Julia Backlund ett resultat som räckte till en förstaplats.

Julia Backlund lirade med framgång banorna i norra Skåne.

Elliot Cornelius slog banrekord

Svenska juniortouren kom till kommunen förra veckan med tävlingar på Sjögärde. Elliot startade de två första hålen med bogey och då var det nog ingen som tänkte att detta kunde bli ett banrekord från tee 57.  Därefter följde fyra par innan birdiefesten startade. Fyra raka birdies och med en femte birdie på hål 15 så var Elliot uppe i en delad ledning. Då plockade han fram de långa klubborna och gjorde en finfin eagle på hål 16. Banrekordet landade på 67 slag, fem slag under banans par. Elliot Cornelius slutade efter tre rundor på en andra plats efter Axel Utgenannt från Skaftö GK.

Det är ett femtontal juniorer som varit ute och tävlat och det är bra siffror för klubben och visar vilken fantastisk framtid som finnes.

Elliot Cornelis med det magiska beviset. Banrekord!

Eliten har spelat både seriespel och herrgolf. Veckans stjärna var denna gång Fabian Wennerlöf med 66 slag på herrgolfen (tee 51) och 69 slag när han var bäst på seriespelet på Forsgården i hela startfältet. Under herrgolfen gjorde han nio birdies…

Louisa Carlbom hävdar sig bra på proffstouren

Letas, undertouren till Europatouren var på Varbergs GK och vår Louisa Carlbom startade med grymma 68 slag och låg tvåa efter första rundan.

– Det känns kul och känner att jag kan vara där uppe med mitt spel och det var roligt.

Vad var det som gjorde att det blev så bra?

– Puttningen. Jag har puttat bra länge nu.

Andra rundan tappade Louisa till täten.

– Jag har inte gjort statistiken ännu, ska göra det nu. Men tror att jag var lite sne från tee och hade lite allt emot mig och fick kämpa för par. Jag hade Sofia på bagen och hon tyckte också att det var svårt att förstå skillnaden, avslutar Louisa Carlbom.

Let access series fortsätter även nästa vecka i Sverige och närområdet. Tävlingarna spelas på Albatross på Hisingen mellan torsdag och lördag. Det är närmre en halv miljon i prispotten och spelare från Japan, Singapore, USA, Nya Zeeland, Marocko och från hela Europa deltar.

Louisa på klubben mellan stortävlingarna. Redan på torsdag peggar hon upp på Albatross.

Bilder från tävlingar i Halmstad och Skåne

Teo Nordenman Lindström segrade på Tönnersjö GK.