Pelle P – en av klubbens eldsjälar

Gräppås GK ägs av klubbens medlemmar. Det ideella engagemanget är det som format klubben genom åren. Det är många som ger klubben några timmar om året, sedan finns de som lägger många timmar. Eldsjälen Pelle Pettersson är seriespelens maestro och det är många klubbmedlemmar och besökande tävlande som mött hans glada smittande leende.

Du kan möta Pelle Pettersson ute på banan, han spelar mer än gärna och det var bara någon vecka sedan han piskade upp övriga i herrgolfen.

Gräppås, vad betyder det för dig?

– Mycket socialt och positivt, en härlig klubb. Just nu är golfen superviktigt, jag är inte så intresserad av att bara promenera men däremot är golf kul och svårt. Ibland går det bra och nån gång händer det, säger Pelle med ett skratt.

Vad är det som gör Gräppås till Gräppås?

– Det är ingen uppnosighet, en vanlig klubb för vanligt folk och mycket trevliga medlemmar.

Vad är viktigt för klubben i framtiden?

– Att man vårdar den här biten med trivsel, man hejar och man är positiva och att vara en klubb för normala människor.

Pelle har ett engagemang året runt och ser till när säsongen kommer igång att det finns tävlingar. Just seriespelet där klubben har med 13 olika lag är hans ”skötebarn”.

Början av året är det ett möte hos Göteborgs golfförbund. De tar de in anmälan från alla klubbar och därefter lägger de ett pussel hur det ska spelas. Framför allt sker seriespelen på måndagar och fredagar med vissa undantag under säsongen. Den 15 mars varje år ska spelprogrammet vara spikat och klart.

– Det stora jobbet är att se till att få laguttagningarna i tid till tävlingarna. Där är många jättedåliga på att skicka in i tid. Då gäller det att jaga dem och ta i kontakt med de olika klubbarna. Men än så länge har det löst sig fram till nu men det blir ett jädrans ringande.

Pelle Pettersson ser till för klubbens medlemmar att det är enkelt att spela seriespel. Foto: John Skoglund

Ibland får inte lagen fullt lag och i singelspel räknar men de tre bästa resultaten av fyra.

– Då får man göra lite specialarrangemang i mjukvaran för att det ska fungera.

Pelle Pettersson gör ett enormt arbete och roddar alla seriespelen.

– Jag brukar vara här vid 10-tiden på morgonen och brukar vara hemma klockan 21 på kvällen. Först brukar jag se till att rätt spelare kommer ut, sedan är jag starter och när spelarna är ute åker jag ut och ser till att det flyter på ordentligt och när tävlingen är klar för jag in resultaten i systemet.

Är det kul?

– Ja det är det, det är faktiskt roligt. Ibland kan det vara segt, framför allt om det varit långa avbrott och då kan man sitta undra var lagen är någonstans. Just de tillfällena är inte kul men sedan är alla jäkligt positiva och Gräppås har fått ett bra rykte från de andra klubbarna som är med i seriespelet.

Att Pelle ofta är själv när deltagarna är ute på banan kan vid blixt och dunder ställa till problem.

– Det jag fasar mest för är de gånger man måste blåsa av tävlingen med risk för åska. Det är ingen bra lösning, då måste man vara fler och ha fler bilar bokade. Så man kan åka ut på banan för att hjälpa folk in till säkerhet.

Gräppås har många eldsjälar som ställer upp för klubben med glädje. Foto: John Skoglund

Pelle lägger många timmar på klubben men ser att även om man bara har några få timmar per år så är det en tillgång för Gräppås GK.

– När man märker att någon intresserar sig så måste någon berätta att möjligheten finns. Är det ingen som berättar att behovet finns då är det svårt.

Behovet finns att du som vill och kan lägga några timmar på Gräppås GK!!

Till sist kan inte artikelförfattaren undvika en fråga.

Du heter Pelle Pettersson och kallas av många Pelle P. Bara någon mil bort bor Pelle P, han som seglar och designar, hur har du märkt av det?

– Under tiden man hade fax så fick jag hem mycket fax där de beställde riggar och sådana här saker, men nu är det nästan aldrig men ibland frågar de om jag seglar.

Det lustiga är att vår Pelle P även han seglar – bland annat tre gånger över atlanten genom åren.

Årets seriespel har hunnit till halvlek och inom de närmaste dagarna kollar vi upp hur lagen ligger till och presenterar det här på sidan.