Halvtid – Hur går det i seriespelet?

Gubbarna i herrar 80 är i ledning och den yngsta damklassen har häng på topplats i seriespelet. Att få kränga på sig Gräppåströjan och spela för klubben är en av sommarens höjdpunkter. Du som spelar slår ditt golfslag helt ensam men trots det är golfen en fenomenal lagsport. Tänker man efter en av de bästa lagsporterna, det finns tid för eftertänksamhet och samarbete.

Vi pratade med seriespelets Pelle Petersson igår och det kan ni läsa här.

Han var extra glad efter förra säsongen då H22 gjorde något riktigt grymt.

– Det är unikt, Hills hade åtta segrar på raken innan Gräppås kom och bröt sviten, det var kul och det tyckte pojkarna i elitlaget var roligt, berättade Pelle.

Damer 22 – Division 1 – Ligger 3:a av 10 lag.

Förra säsongen trea i division 2. I år blev det en serie med tio lag och tjejerna har levererat storligen. Ligger trea efter Forsgården och Hills. Louisa Carlbom segrade på Göteborgs GK och Caroline Andersson var god femma.

Damer 50 – Division 3 – Ligger 2:a av 8 lag

Trillade ur division 2 i höstas men har börjat marschen tillbaka. I årets första tävling på Chalmers var Erika Schönborg och Maria Magnusson starka och vann fyrbollen. Senaste spelet var på Lycke den 28 juni och där i singelspelet segrade klubbchef Magnusson med fem slag före tvåan i mål.

Damer 60 – Division 2 – Ligger 3:a av 10 lag

I en kommunfight mot Forsgården slåss damerna om en återkomst till finrummet. Det skiljer endast åtta slag upp till andra plats. Ledande Mölndal har seglat ifrån med många slag. Senaste tävlingen spelades just på Mölndal och det var 37 tjejer till start. Våra fyra spelare kom alla bland de 14 bästa. 5.Marie Ekholm 6.Lena Törnros 13.Nin Röst och 14.Ann-Charlotte Rahm.

Damer 70 – Division 2 – Ligger 3:a av 7 lag

Efter en degradering från högsta division 2023 har laget återhämtat sig väl och slåss om att komma tillbaka. Jämnheten är lagets signum och de har placerat sig 3–3–4 i de tre första seriespelen.

Herrar 22 – Division 1 – Ligger 4:a av 6 lag

Mästarna från förra årets seriespel har växlat upp efter en seg start. På Forsgården senast var Fabian Wennerlöf starkast med tre under par. Han segrade före starka namn som Anton Wejshag och Magnus Svahlin. Det kommer bli en hård kamp hela vägen till finaltävlingens slut. Den spelas på Gräppås GK fredagen den 13 september.

Herrar 40 – Division 3 – Ligger 4:a av 6 lag

Många bra spelare slåss i en tuff serie. Årets klo än så länge är från premiärtävlingen på Sisjö GK. Där i fyrbollen segrade Jesper Stridh och Olof Nithenius på briljanta 65 slag. Det gjordes två eagles och flertal birdies som formade segerscoren.

Herrar 50 – Division 3 – Ligger 2:a av 6 lag

Trots att undertecknad inte utnyttjas i spelartruppen ligger laget på uppflyttningsplats till division 2. Peter Hörnstein blev 3:a senast på Chalmers ett slag efter vinnarna. Dan Tapper 4:a, Petter Schönborg 9:a och Erik Falkenström kom på en tolfte plats av de 24 startande.

Herrar 60 – Division 3 – Ligger 4:a av 6 lag

Oj vilken comeback laget visade upp på Särö förra veckan. Gräppås segrade på den luriga banan. Alla fyra var bland de elva bästa. Hans Andersson, Mikael Olson, Patric Nilsson och Pelle Carpenter. Den 16 augusti är det återstart efter sommaren och då kommer gubbarna till Gräppås för att spela fyrboll.

Herrar 70 – Division 3 – Ligger 5:a av 6 lag

Laget ligger lite risigt till för att få respass till division 4. Men sista tävlingen innan halvlek så segrade laget på hemmaplan så nog finns det gott hopp. Lars Olsson var bäst i startfältet och Magnus Öberg kom på en sjunde plats. Christer Dahlin var tia och Björn ”Nalle” Olson tolva.

Herrar 75 – Division 1 – Ligger 5:a av 6 lag

Det skiljer endast tolv slag mellan 3:an Göteborgs GK och sista laget som är Ale GK. Spänningen kommer följa herrarna ända in till sista slaget på Öijared 9 september.  I senaste tävlingen var Hasse Bauer trea endast ett slag efter tvåan i listan.

Herrar 80 – Division 1 – Ligger 1:a av 6 lag

Det rapporteras mycket om att de yngsta på klubben briljerar, men även de äldsta visar på sin förträfflighet med klubba och boll. Som nykomlingar i finrummet har Gräppås tagit sin plats och vandrar på för att kunna komma på pallen under säsongen. I dagsläget är det hela 21 slag ner till en fjärdeplats. Men de segergiriga gubbarna vill nog vinna och nu har Gräppås och Kungsbacka 512 slag som delade ettor. I laget har Leif Österholm, Göran Petersson, Lars Jedenberg och Ralf Andersson spelat. Kampen om mästerskapet går vidare 12 augusti på Delsjö GK, 26 augusti i Torslanda och finaltävling på Kungsbacka GK den 9 september.

HCP Serie – Damer 50 – Serie 2 – 1:a av 6 lag

I slutet av maj spelades det på hemmaplan och tjejerna grundade ledningen genom att vinna då. Elisabeth Alfredsson kom på en andra plats och när de andra placerade sig högt var succén ett faktum.

HCP Serie – Herrar 60 – Serie 3 – 4:a av 6 lag

Den 23 augusti arrangeras detta seriespel på Gräppås och då bör det vara huggsexa att få vara med i laget. Att laget ska nå upp till en pallplats är tre slag men till seger är det 19 slag, inget är omöjligt.

SM i lag spelar både damer och herrar med start 18 juli. Foto: John Skoglund